FLORIDAFISHING
Home
De gids
Het visgebied
Vissoorten
Een visdag
Info & prijzen
Visverslagen
Nieuwe visverslagen
Verslagen vanaf 1-7
Foto's
Video's
Links

 

Zaterdag, 9 juli 2019.

 

Boot "Grand Slam".

 

We hadden vandaag een boot grand slam. Deze was trouwens al helemaal versiert met vlaggetjes voor Erwin's verjaardag vandaag. Een "grand slam" is eigenlijk alleen geldig als 1 visser deze drie haaiensoorten vangt op 1 dag maar omdat het vandaag Erwin zijn verjaardag was rekenen we het toch goed. We gingen vanmorgen grouperen. Althans, dat was het plan. Maar toen we met een eigenlijk te slecht zeetje dichterbij kwamen zagen we dat er al een ander op dit hele kleine wrakje lag. Dus gingen we door voor onze jarige job's tweede wens, een haai beachen. Het begin was rustig met een kleine blacktip voor Sander. Daarna kwam Erwin zijn verjaardagskado. Een dikke bullshark liet hem toch even minder stabiel op zijn benen staan op de boot toen deze er vandoor ging. Maar toen Erwin rekening hield met de kracht van deze soort haaien kon hij goed blijven staan en het gevecht beginnen. Een half uur later stond hij op het strand voor de beach foto. Hierna kreeg Freek nog een dikke twee meter+ lemonshark dus toen was de "grand slam"compleet.

Hier volgt een impressie van de mannen:

 

Freek:

 

Oke, dit was het verhaal van Michel, en nu mijn verhaal 

Ik heb al velen vakanties meegemaakt. Vakanties met: familie, vrienden, kinderen, opa's, oma,s, broers, zussen, vrienden...... noem maar op. Maar deze vakantie met Michel .... was toch echt één van de betere. (Uiteraard waren de vakanties met het gezin ook echt fantstisch schat ;-)... ) Klein beetje mezelf indekken maar je houdt nou eenmaal niet van vissen.  Je kan niet snel op tegen het vangen van zulke mooie vissen. Wat een geweldige vangst met dank aan Michel, en het is nog een leuke gozer ook. Ervaring van mijn leven en ik zet me meteen weer op de lijst. Dus bij deze Michel zet ons maar weer in de wacht. Sorry schat over drie jaar ga ik weer met je vader vissen :-). Ik kan iedereen aanraden deze reis te doen maar natuurlijk niet allemaal meteen een mail sturen nu want dan schuif ik weer verder door op de wachtlijst. 

 

Bedankt Michel !!!! we zullen nog lang nagenieten van de foto's video's en stoere verhalen in de kroeg over onze grote verhalen. (Die niemand zal geloven) tot dat ze de video's zien. Want wij waren met Michel op vakantie en hebben het echt meegemaakt. 

 

Niet massaal inschrijven alsjeblieft want ik wil graag binnen drie jaar weer aan de beurt zijn. 

 

Sander: 

 

Gister heb ik een Tarpon gevangen. Een week geleden wist ik niet eens wat het was. Tijdens de foto vertelde Michel dat dit de ware droom is van iedere vissersman - het Ferrari rijden onder het vissen. Mij is iets gelukt wat niet heel veel vissers is gelukt. 

 

Om eerlijk te zijn - ik heb slechts twee keer een hengel aangeraakt in mijn leven. Waarvan waarschijnljk een keer is geweest tijdens eendjes vissen op de kermis. Je kunt dus niet zeggen dat ik een gevierd vissersman ben. Maar toch is het gelukt en daar is maar een reden voor. De kennis en kunde van onze schipper Michel. Met meer kennis van de Golf dan meeste Yanks en zijn kunde die hij graag deelt in de vorm van luid maar vrolijk gebulder - is het gelukt om mijn (nooit eerder gerealiseerde) vissersdroom waar te maken. 

 

Na een week vol van Groupers, Blacktips, Lemons, tarpons, Bullsharks, eindeloos veel Catfish en een hoop vissersenthouasisme van Michel ben ik nu stiekem visvideo's aan het kijken op Youtube. En dat had ik een week geleden al helemaal niet gedacht. 

 

Erwin: 

 

Ongeveer 10 jaar geleden begon ik mijn kinderen de verhalen te vertellen over mijn vis vakantie met Michel. 12 jaar geleden ben ik samen met een collega een keer meegeweest. Het was destijds een bijzondere ervaring waar ik tijdens feestjes en verjaardagen regelmatig op terug kwam. Hierdoor werd mijn zoon zo enthousiast dat hij ook eens met Michel mee wilde. Helaas was er een lange waslijst en ondanks dat ik een collega van Michel ben werd ik op de wachtlijst gezet. Uiteindelijk was het dan zover. We kregen bericht dat we meekonden. Schoonzoon Freek had ook interesse want die is een fervent visser, in tegenstelling tot mijn zoon en mijzelf. Dit heeft echter niets te maken met of je nou van vissen houd of niet, het is gewoon een avontuur. Alleen het feit al dat je in de kraamkamer van de golf van Mexico zit te vissen is bijzonder. Wat nog indrukwekkender is, is dat we gedurende de week onzettend veel lol hebben gehad en enorme monsters uit de zee hebben gehaald. Zoals gezegd, ik ben geen visser maar het vangen van Bullsharks, Tarpon en Goliath Groupers geeft je een enorme kick, wat zelfs als niet visser bijzonder is. Ik wil Michel bedanken voor de week dat we met hem konden vissen en leren. Want oh boy, wat hebben wij geleerd. De 10 regels van het vissen/jagen staan in ons geheugen gegrift: 90 graden, let op je lood, je bent geen aap en meer van dit soort regels. Dit was een week om niet meer te vergeten. We verheugen ons al op het feit dat we de filmpjes en foto's aan het thuisfront kunnen laten zien. O ja, over 3 jaar willen we weer mee, dus het verzoek aan de lezers is om vooral rustig aan te doen met inschrijven. Michel, je bent een vakman pur sang. Bedankt voor deze onvergetelijke week!!

 

 

Vrijdag, 8 juli 2019.

 

Op prinsjesdag buig je voor de koning.

 

Sander wordt deze week wel gekscherend de prins genoemd. Zie hem zitten op de beanbag en je weet wel waarom. Na Erwin zijn tarpon en Freek zijn beach bullshark werd het vandaag prinsjesdag. Sander mocht dus vertellen wat hij vandaag zou willen. Een tarpon of grote haai leek hem wel wat. Even wat voorinfo: hij heeft in zijn hele leven misschien twee keer een hengel in zijn handen gehad. Dus wie zou je graag meenemen op je eerste date: Ach, doe Doutzen Kroes of Heidi Klum maar. Maakt niet zo uit. Maar we gingen het proberen. Het was de hele dag slecht. Maar de omstandigheden waren goed dus we bleven liggen. Mijn motto: als je vaart vang je geen vis. Dit betaalde zich uit. Want rond half drie kwam er een aanbeet van een tarpon. Buigen voor de koning. Nou, ik had net zo goed kunnen zeggen poets de boot aan de onderkant. Geen van beiden ging gebeuren. Is ook niet verwonderlijk als je voor de eerste keer Doutzen meeneemt. Maar gelukkig zat de haak met superlijm aan zijn bek want de eerste 6/7 sprongen overleefde hij goed. Eerlijk is eerlijk, de laatste boog hij als een echte pro (prins). Dus na 30/40 minuten konden we hem beetpakken. De haak zat inderdaad behoorlijk vast. Na een paar foto's zat er nog voldoende leven in zwom hij gelijk weg. En zo werd de ietwat teleurstellende dag opeens een superdag. 

 

Donderdag, 4 juli 2019.

 

Op verzoek.

 

Elke avond als we terugkomen in het huisje dan wordt er door de jongens druk aan de telefoon gehangen met het thuisfront. Het verzoek gisteravond van Erwin's vrouw (en dus de moeder van Sander en schoonmoeder van Freek) was om een foto van de heren op het strand met een grote haai. Nu was dit toevallig iets wat voor hunzelf ook al op het lijstje stond. Dus vandaag moest dit gebeuren. Tijdens het aasvissen was er een moment dat Erwin de ene na de andere bonnethead en kleine blacktip ving. Dus een leuke afwisseling op de meervalletjes. Maar na een tijdje kregen we dan toch naast wat andere aanbeten die ene grote run. En dat was er eentje. Een bullshark, gelijk de gevaarlijkste van het hele stel. De boot moest los en we moesten er achteraan anders zou Freek worden gespoeld. Na een gevecht van misschien wel een uur stond Freek met de hengel op het strand en konden we hem beachen. Het leuke was dat bij thuiskomst Erwin de foto liet zien aan zijn vrouw en dat deze zei: Dit geloof ik niet, dat is gefotoshopped. Betekent dat we goed ons best hadden gedaan..................... 

 

 

Woensdag, 3 juli 2019.

 

Super.

 

Zoals ik gisteren al schreef gingen we weer terug waar we gisteren waren. Het begin was niet best en we vingen eigenlijk alleen maar aasvis. Het duurde een paar uur en toen kwam er leven in het water. Sander ving een bonnethead maar nog niet de grote haai die hem zou testen. Maar die kwam niet snel daarna. In het begin was hij nog redelijk kalm maar hoe dichter hij bij de boot kwam hoe meer Sander moeite kreeg om hem te controleren. Maar alles ging tocg goed en een twee meter lemonshark lag naast de boot. Hierna kreeg Erwin nog een hele rare dril waarvan ik niet thuis kon brengen wat het zou kunnen zijn. Toen hij boven kwam keken we wel even verbaast. Ik geef een hint: Ze maken er ook soep van.......

Hierna ging het wat minder en kwam er onweer dichterbij dus ginen we nog een paar uurtjes waar geen onweer was. Na tien minuten hadden we al beet en kolkte er iets op de plek van de aanbeet. We konden niet zien wat het was maar de lijn liep nog. Daarna zagen we een tarpon springen op 50 meter rechts van ons. De lijn ging er niet heen maar dat moest hem zijn. Dus strak draaien en ja hoor, dat was hem. Dit was Erwin zijn eerste tarpon dus dat werd opletten geblazen. Het werden een paar hele mooie sprongen vlak bij de boot en heel veel rondjes rond de boot. Gelukkig ging alles goed en kon Erwin zijn eerste tarpon vasthouden. De lengte was ongeveer 1.60 meter en zo'n 110 pond. Hierna visten we nog een half uurtje zonder aanbeten en gingen we terug naar de haven. Heel tevreden natuurlijk.

De tweede foto is trouwens van "Prins Sander" op zijn zetel.   

 

 

Dinsdag, 2 juli 2019.

 

De lijstjes.

 

Ook dezemannen hebben een lijstje wat ze graag zouden willen vangen. Grouper stond op nr 1. Haaien op nr 2 . Dus dat moest het worden vandaag. Op de gebruikelijke plekken waar ik altijd vis is het eigenlijk het hele jaar al slecht. Toch gingen we het proberen op één van deze maar dat was weer slecht. Dus halverwege de middag naar een nieuwe. Hier kregen we wel aanbeten en ving Erwin een kleine blacktip. Hierna misten we nog een aanbeet en daarna kreeg Freek een aanbeet van een mooie maat lemon. De eerste serieuze van vandaag. Na een 20 minuten lag deze naast de boot. Toen kwam de volgende aanbeet en bij het strakdraaien sprong er een tarpon in de verte. En daarna brak gelijk de hoofdlijn af, Deze zat ergens achter. Superbalen. De volgende aanbeet kwam van dezelfde hengel en weer zat de lijn bij een aanbeet muurvast. Hier ligt iets serieus op de bodem. Het was al laat dus na dit obstakel gemarkeerd te hebben gingen we weer op huis aan. Morgen maar een keer de hele dag hier liggen denk ik. We weten nu ook waar het obstakel ligt 

 

Maandag, 1 juli 2019.

 

Effe bijpraten.

 

Gisteren zijn Erwin met zoon Sander en schoonzoon Freek weer veilig aangekomen in Goodland.

Erwin is al een keer mee geweest maar aangezien dat al een tijd geleden is en hij als collega naar een andere vestiging is gegaan is konden we op de eerste dag even goed bijpraten. Wel tijdens het vissen natuurlijk. Het weer was prima dus we zijn wezen grouperen. Freek heeft redelijk ervaring maar Erwin vist zelden en Sander nooit dus je begrijpt dat gelijk voor de eerste keer grouperen wel even voor wat spanning zorgde. Gelukkig bleef iedereen binnenboord en vingen Erwin en Freek de twee grootsten met 100 pond+. Voor Sander was een pondje of 50/60 meer dan genoeg. Het kon niet beter. Ze hadden er alledrie twee dus ik noem het een superbegin van de nieuwe week. Er zijn foto's, die zet ik er morgen even bij. Nu met drie vissers hadden we gelukkig weer voldoende handen voor foto's en film. Vorige week was dat een stuk lastiger.

 

 

 

Zaterdag, 30 juni 2019.

 

The whole package.

 

Simon had eigenlijk nog een ulieme wens. Een tarpon dicht bij het strand haken en dan naar het strand voor een mooie foto. Sommige van jullie komt dit bekend voor......

Zijn week was al geslaagd dus als het niet zo lukken, who cares. Het weer was heel bijzonder. Op zee dikke onweer en op land goed. Maar mocht het ook maar iets keren, gelijk naar huis. Na een paar uur kwam Simon's wens uit. Een 150 ponder vloog door de lucht. Alleen had hij onderweg nog even een andere lijn meegenomen en glijk maar even de twee lijnen in elkaar geknoopt. Dus beugel los, druk van de tarpon afhalen en snel zorgen dat de boel uit de war komt. Na een mooi gevecht met wat sprongen vlak bij de boot mooie foto's gemaakt. Ik heb er ook maar een paar met de gopro gemaakt anders zou de hele week zonder foto's worden. Daarna kreeg Simon nog een aanbeet aan zijn zelf meegenomen Saltiga set (Dogfight en Saltiga popperrod) Hij had de slip lekker strak gezet maar werd verrast door de kracht. Ik moest hem aan zijn shirt binnenboord houden. Bijna gelukkig voor hem beet hij de lijn door. Daarna kwam er een manatee een paar keer op een halve meter van de boot boven water om polshoogte te nemen. Vervolgens binnen een paar minuten een paar dolfijnen op een paar meter van de boot steeds boven water en toen Simon begon over live national geographic een spotted eagle ray kwam ook even boven water naast de boot! Dit topte de dag echt af en zijn we weer teruggegaan toen het slechte weer dichterbij kwam. Hier nog even een korte reactie van Simon:

 

Jason and myself have been waiting for a long time to join Michel for a weeks fishing in florida on his new boat, the time eventually came on the 23 June 2019, but two days before leaving Jason had a family emergency and had no choice but to drop out.

After asking 3 other fisherman to join me all need more notice due to work commitments. So I had to make the 24h journey on my own, with the consolation that Michel will be there waiting for me.

On arrival Michel was waiting for me in his usual funny joking personality, I have never caught a Tarpon before and was really hoping to hook one. Michel did not disappoint I first hooked a Tarpon on Day 2 with "Bow to the king"and watch for 90degres" being shouted every second I manage to get my prize a beautiful 100lb Tarpon, with many takes from sharks I also managed a shark "Grand Slam".

The final and biggest highlight of the trip was a tarpon of a 150lb. I have been on many fishing holidays and I can honestly say this one is the best by an English mile!! thank you..

 

From "I"m here to please" Simon

 

 

 

 

 

Vrijdag, 29 juni 2019.

 

Barracuda day, dat was de bedoeling.

 

Simon wilde dolgraag nog een dag barracuda vissen. Dus vol goede moed gingen richting de stek. Maar halverwege zagen we dat het onweer naar de plek ging waar we heen moesten. Het was een no-go geworden. We waren net twee uur bezig geweest met aasvis vangen dus dat was wel even een domper. Hierna gingen we dan maar light tackelen. Toen we aankwamen was het dood tij maar de aasvis was overal. Dat ging wel goedkomen. Nou, dat liep even anders. De stroom kwam erin maar na een paar uur had ik alleen twee red fish eneen klein snookje en Simon een aantal ladyfish. Dus dit was een dag om weer snel te vergeten. Ook dit kan dus gebeuren hier.

 

Donderdag, 28 juni 2019.

 

Krak.

 

Het plan voor vandaag was om te gaan waden tot een uur of 13.00 en dan nog even een paar uur met de zware spinhengels. We parkeerden de boot en liepen al werpend het eiland rond. De eerste 20  minuten was helemaal niks. Tot we op een punt waren dat ik een redfish ving. Dus ik vroeg Simon om ook daar te gooien omdat het een scholenvis was. Hij had zijn eigen spinhengel en molen meegenomen en was net bezig om zijn vastgelopen lure terug te krijgen. Bij de volgende worp had ik er gelijk weer eentje dus dit kon weleens bingo worden. Maar Simon dacht de lure wel even los te krijgen door met de hengel te trekken............krak. Toen had hij twee hengels. Dus wij weer terug naar de boot. Maar tegen de tijd dat we weer terug waren op de plek, wat een half uurtje duurde, waren de redfish weer verdwenen. Daarnba was het weer een tijdje stil en tegen de eind van de ochtend werden de ladyfish wat aktiever. Het was nog niet veel maar er gebeurde weer iets. Na een aantal ladyfish en een paar seatrout gingen we voor het grote werk. Maar op deze plek waren er zoveel kleine blacktips dat het vissen gewoon onmogelijk was met de grote hengels. Dus besloten we ze gewoon te gaan vangen aan de licht spinhengels. Dat was echt effe lachen. We vingen ze achter elkaar. Daarna weer op tijd naar huis voor het slechte weer. Morgen even een dagje op de cuda's denk ik.   

 

Maandag, 24 juni, dinsdag 25 juni en woensdag 27 juni 2019.

 

Druk,druk,druk,druk.

 

Er zijn hier de afgelopen nogal wat pechdingen gebeurd die aandacht nodig hebben en er moeten nogal wat dingen geregeld worden ivm de nieuwe boot dus elke dag een stukje schrijven kwam er niet altijd van.

Zondagavond kwam Simon aan in Goodland. Hij had normaal gesproken gekomen met Jason maar door een bijzonder tragische gebeurtenis met zijn vrouw twee dagen voor zijn vertrek kon hij niet mee. Simon wilde heel graag een tarpon vangen dus op maandag begonnen we daarmee. Alle hengels waren zonder staal. We lagen op de Shark Alley en kregen ongeveer 10 aanbeten. We vingen twee lemonsharks en een bullshark. Helaas geen aanbeten van een tarpon. Gisteren gingen we naar dezefde plek en we zagen behoorlijk wat tarpon rollen dus Simon stond werkelijk zo strak als een gebruiker. Hij ving 2 bullsharks en een lemonshark. daarna kregen we een tarpon aanbeet maar die sprong het aas los voordat de haak was gezet. Simon baalde als een dolle. Hierna weer een aanbeet en deze bleef hangen. Maar na een kwartier sprong hij weer de lucht in en het verhaal van "bow for the king"was niet echt blijven hangen dus dat was het einde van deze tarpon. Hij baalde nu nog iets harder!!!!!

Toch waren het twee hele leuke dagen dus de stemming zat er goed in.

Vandaag toch weer geprobeerd op dezelfde plek en we lagen weer in Shark Alley. De hele dag door haaienaanbeten. Simon had een grand slam dus dat is een bonus. Een grand slam is een blacktip, een lemonshark en een bullshark op één dag. We zagen geen tarpon rollen en hadden eigenlijk de hoop al opgegeven voor vandaag. Maar op het einde van de dag kregen we toch een aanbeet van een tarpon. En nu ging het wel goed!! Simon had na een half uur en minimaal 10 keer een rondje boot zijn eerste tarpon te pakken. Een beauty van rond de 100 pond. Zijn week kan niet meer stuk volgens hem. Het enige probleem is dat we maar met z'n teetjes zijn. En dat is echt te weinig. Je kunt bijna niet filmen of foto's maken.Er moeten hengels worden binnengehaald en andere dingen moeten worden gedaan. Vandaag bijvoorbeeld had Simon die tarpon eraan en tegelijkertijd stond ik met een veel te zware haai aan de andere hengel en ging er nog een derde af. Dat wil je gewoon niet. Dus deze week hebben we niet zoveel mooie foto's helaas. Ik wilde nu de foto's gaan plaatsen die hij heeft gemaakt met zijn iphone maar net als laatst kunnen deze gewoon niet worden geopend dus voorlopig even geen foto's helaas. Klote Iphones.  

 

Zaterdag, 22 juni 2019.

 

Laatste dag voor Jan, marcel en Wil.

 

Op deze dag wilden we een combi doen. Eerst light tackelen en daarna de grote hengels uit. Het light tackelen begon rustig. Het was voor de jongens ook eigenlijk de eerste keer dat er serieus moest worden gelighttackeled. Maar op een gegeven moment kregen ze de handigheid te pakken en toen werd het leuk. Er kwamen hele grote zeeforellen, redfish, ladyfish en kneiters van jacks binnen. Ze hebben de smaak van wadend light tackelen te pakken. 's Middags zijn we toch weggegaan voor het grote spul maar dat was stukken minder. In twee uurtjes tijd kregen we maar 1 aanbeet die de hoofdlijn brak aan iets onder water. Er zat aasvis zat maar helaas zaten de groten er niet of ze vraten gewoon niet. Al met al was het toch een leuke dag. De week begon heel slecht met het rampenweer maar de laatste drie dagen waren eigenlijk wel als vanouds. Hier de foto's van afgelopen week en de ervaringen van de mannen:

 

 

 

 

 

 

WAT EEN WEEK!!!!

het begin ging op zn zachts gezegd met wat hobbletjes ,maar na de zondvloed op dinsdag te hebben overleefd hadden we nog genoeg dagen om leuke visserij te hebben,en die hadden we ook,met voor mij persoonlijk het light tackelen ,waarbij ik zeer duidelijke uitleg kreeg van michel wat zich uit betaalde in mooie vis.

michel het was ondanks wat tegenslagen gewoon weer een heerlijke week ,BEDANKT!!

 

jan

 

inderdaad het begon behoorlijk hobbelig maar die vergeet je snel door de mooie vangsten zelf niet top fit dus moest het waaden door het water wat beperkt doen maar als je dan de verhalen van de jongens hoor daar geniet ik ook van , maar inderdaad tijd vliegt voor bij , michel bedankt weer voor een mooie week en moet zeggen je nieuwe boot is echt top 

 

Wil

 

Voor mij was het de eerste keer dat ik mee mocht vissen in Florida, na de grote verhalen van de veteranen mocht ik het deze week zelf ondervinden.

Ze hadden unaniem afgesproken dat al het grote werk door mij gedaan moest worden, wat ik overigens niet erg vondt. Na een paar dagen aanmodderen met onweer en slechte dagen heb ik heel wat van mijn wensen lijstje af mogen kruizen. Prachtige Groupers en Baracuda tot een hele mooi Jack Chevelle als sluit. Rest mij nog Michel te bedanken voor de goede begeleiding en de visles die af en toe toch nodig was!

 

Marcel

 

Vrijdag, 21 juni 2019.

 

15-3.

 

Vandaag was de ideale dag om op barracuda te gaan vissen. Het was bladstil en de zee was als een spiegel. Op de vaste aasvisplek was het gek genoeg helemaal niets. Dus onderweg naar de cuda's her en der de bun gevuld. Over de hele dag kregen de mannen denk ik wel zo'n 15 aanbeten wat echt veel is maar het zat effe niet mee. Een paar keer de hoofdlijn afgebeten, Jan zijn cuda die rechtsachter de boot het aas pakt dan achter de motor langs via de voorkant achterlangs om het anker heen sprong. Affijn, ze waren af en toe weer onnavolgbaar. Spectaculair was het zeker, dat wel. Om een lang verhaal kort te maken. We hebben er weer veel door de lucht zien vliegen maar de enige die er twee in zijn handen mocht houden was Marcel, de nieuwkomer. Met al hun ervaring hadden Jan en Wil alleen een spanish mackerel. Was het een leuke dag? Dat wel, maar eigenlijk hadden er zeker wel twee cuda's per persoon binnen moeten komen, dat had de dag net even af gemaakt. Morgen alweer de laatste dag voor ze, de tijd vliegt weer voorbij.  Foto's doen we morgen even. 

 

Donderdag, 20 juni 2019.

 

Eindelijk!

 

Jan, Wil, Marcel en ik zijn al sinds zondag in Goodland maar vandaag pas het eerste verslag. Waarom? Als mensen denken dat het wel eens tegen kan zitten hier even het volgende:

Bij aankomst op de luchthaven afgelopen zondag moesten we nog even op de hengelkoker wachten die ik had meegenomen met 5 nieuwe hengels erin. Toen deze werd gebracht bleek dat hij waarschijnlijk tijdens de vlucht al naar beneden was gegooid. Totaal vernield. Als een harmonica in elkaar gedeukt. Dus wilde ik natuurlijk even een rapport opstellen met iemand van Tap. Waarschijnlijk hadden we er nu nog gestaan als we niet na een uur wachten en schelden waren weggegaan. De jongen hadden de auto rechtstreeks bij Dollar besteld. Scheelde een paar tientjes. Maar toen we er waren moesten ze nog 500 verzekering betalen. Niet gedaan natuurlijk en op de luchthaven via Nederland alsnog een andere auto gehuurd. Duurde alles bij elkaar weer twee uurtjes. Wij naar het huisje hier. Doen we de deur open bleek dat de vriezer waarschijnlijk al een paar weken kapot was helemaal vol met eten. Stinken en een bende niet normaal. Paar uur bezig geweest met schoonmaken en geen koelkast/vriezer meer. De weersvoorspelling voor maandag en dinsdag daarna: hele dag door onweer. Dus per dag maar paar uurtjes gevist maar door de tien uur regen per dag was het water pikzwart. Dus vingen we een paar haaitjes en Marcel gelukkig nog een mega spotted eagleray. Dus hoeveel pech kun je hebben. Dit was echt even niet normaal!!!!!!!!!!!!!!!!!

Woensdag werd het weer een heel klein beetje beter en vandaag was het goed. Maar het water was gisteren nog heel donker dus de light tackle was slecht. Wat zeeforellen, jacks en ladyfish, dat was het. Vandaag was het weer goed en de vangsten ook. We gingen naar buiten en hadden een stuk of 6/7 groupers. Twee waren dik over de 200 pond. Maar de eerste aanbeet was de heftigste die ik hier in twintig jaar heb gehad. De slip van de reel stond toevallig mega dicht en we krijgen een run erop niet normaal. Hij trekt op 5 meter alle lijn eraf binnen een paar seconden. Meer was het niet. En we remden nog af met een handschoen ertussen. Godzijdank schoot de haak los 5 meter voor het einde anders waren we geheid de grouperset kwijt geweest want de lijn zat goed geknoopt op de reel en 200 pond lijn in volle vaart houdt niemand. Op het laatst zagen we nog twee hele grote cobia's maar die lieten zich maar 10 seconden zien en lieten zich helaas niet vangen anders was het helemaal top geweest. Morgen weer goed weer dus dat komt wel goed. Foto's komen later. 

Zaterdag, 25 mei 2019.

 

Wat een light tackle week!!

 

Ab, Michel en John waren deze week gekomen om te light tackelen. De eerste dag met windstil weer wel naar buiten voor de barracuda maar daarna vijf dagen waden. En dat liep lekker. Ten eerste omdat ze zeer ervaren zijn. Ten tweede omdat ze speciaal kwamen om te light tackelen (en te vliegvissen) hadden ze ook hun spulletjes op orde. Dus alles op de man tijdens het waden zodat ze bij aaswissel of breuk etc. gelijk materiaal konden vervangen. En dan vis je gewoon meer en maak je meer meters. Vandaag was weer een bizarre afsluitdag. Ab en John hadden allebei een hele mooie snook en daarbij seatrouts, ladyfish, redfish en jacks. Ik zat op mijn geluksstoel met drie grote snooks, een paar redfish, black drum, seatrout, bluefish en ladyfish. Michel had een iets mindere dag met zeeforel en ladyfish maar hij was wel het gesprek van de dag. Hij kreeg er een snook aan die volledig het water uit kwam na de eerste run. Welnu, ik vis hier al wat jaartjes en heb al heel wat snooks voorbij zien komen. Maar dit heb ik echt nog nooit gezien. Ook niet op tv of internet. Dit formaat was echt gewoon onmogelijk. Niet normaal, zo groot. Alleen bij deze sprong loste hij de lepel. Ab, John Michel en ik staan de hele week al dikke snooks te trekken maar die verbleken bij deze. Echt, ik kan nog steeds niet geloven dat dat een snook was. Maar alle vier zagen we hem erg goed. Het formaat? Laten we zeggen dat een een mooi formaatje tarpon had kunnen zijn. Foto's heb ik nog in overvloed maar die plaats ik even als ik weer terug ben in Nederland want het is vandaag de afsluitdag en het is hier effe reuzedruk.

Hier nog wel de ervaringen van de light tackle en vliegvis specialisten:.

 

Michel:

Het was weer een geweldige heel onstpannen gezellige week. En Miesie, ik heb je ultra gastvrijheid weer enorm gewaardeerd! Je bent een zeer goede gastheer en goeie gozer die er alles aan doet om het een eenieder naar de zin te maken. Bedankt weer voor een super week met weer fantasische ervaringe . Ab en John, ouwe vliegenmeppers, ook jullie zijn echt toppers en heb me weer enorm met jullie vermaakt! En de week zoals het hoort in de Little Bar met live muziek met bier en whiskey afgesloten!

 

John: 

2 jaar geleden was het alweer maar zodra we Goodland binnen reden leek het wel of we niet weg waren geweest. De boot daarentegen was splik splinter nieuw en wij mochten als een van de eerste er samen met Michel mee op pad. Daar we 2 jaar geleden voor het grote werk gingen konden we ons nu uitleven in de licht tackle visserij. Wadend van s' ochtends tot eind middag brachten we de week door. Een vis die 2 jaar geleden ons ontglipt was, een snook kregen we nu wel geland aan de vliegenhengel, een droom die uit kwam. Maar ook barracuda's hebben we gevangen, redfish en andere vis soorten. Michel bedankt voor de gastvrijheid en dat je ons mee op pad hebt genomen naar de visgronden van Goodland. Albert en Michel de Haan ook bedankt voor het gezelschap. Ik heb erg kunnen genieten en lekker kunnen bijkomen.

 

Albert:

Prachtige dagen, met een eensgezinde groep. Volop vis gevangen en teruggezet. Snook was deze week extra bereid om aan de vlieg gevangen te worden. Maar ook de seatrout zichtbaar zien aanvallen in erg helder water was een sensatie, de stippen en het beeld van de vis waren duidelijk zichtbaar voor de aanbeet die vaak snoeihard volgde. En zoals natuurlijk altijd de vis die niet blijft hangen na een geweldige aanbeet met veel massa. Zorgt ervoor dat je elke dag weer scherp bent. 

Tarpon op de vlieg, deze keer niet gelukt, maar dat kwam meer door de timing als door het niet aanwezig zijn. Op donderdag zwommen ze op 10 meter voorbij, 5 stuks die het alleen even niet op mijn vlieg hadden voorzien. Jammer!

En wat Michel betreft een beter Vismaat , Viscoach en  vertegenwoordiger voor de vissport ken ik niet.

 

 

Vrijdag, 24 mei 2019.

 

Soortendag.

 

We zijn de hele week al aan het light tackelen. Dat is wat Ab, John en Michel het liefst doen. En dan Ab en John met de vliegenhengel. En het was weer bal vandaag. We waren weer apart van elkaar aan het waden. Ab en ik aan de ene kant en John en Michel aan de andere kant. Bij Ab en mij lag een school zeeforellen van goed formaat. Het water was zo helder dat je ze zag liggen en Ab zag ze gewoon achter de vlieg aankomen. Op een gegeven moment kreeg Ab ook een beuk op de vliegenhengel en die dook van links naar rechts over de stenen. Bleek het een grouper te zijn! 

Ook had Ab daar nog een Flounder. Bij Michel en Ab was het nog meer feest met elke worp een zeeforel en Michel had ook een grouper en een kneiter van een bluefish. Later gingen we nog even naar een andere plek en daar ving Ab nog naast zeeforel een snook en een redfish. Michel kreeg twee brute drils maar eentje knapte de lijn af en bij de ander schoot de haak los. John had ook nog zeeforel en een snookje. En we hadden de hele dag door nog ladyfisher tussendoor.  Zelf had ik daar naast de zeeforel nog de klapper van de dag met een 13/14pond redfish. Al met al weer een goede dag. Morgen alweer de laatste, zowel voor hun als voor mij. Foto's zijn er maar die komen morgen.   

 

 

Donderdag, 23 mei 2019.

 

Ieder zijn eigen weg.

 

Vandaag ging iedereen zijn eigen weg met light tackelen. John, Michel en ik met spinhengels en Ab met de vliegenhengel. We waren in een groot waadgebied waar je elkaar dan gewoon even niet zag. En als je elkaar dan zag was je natuurlijk reuze benieuwd wat hij gevangen had. Of toen Ab en ik Michel hoorde schreeuwen dachten we dat hij zoveel bluefish ving en of we wilden komen maar het bleek dat hij een tarpon aan zijn 30 grams spinhengeltje had. Hij sprong niet dus we hadden geen idee en zwaaiden vrolijk terug. Tarpon verspeeld overigens. John kwam terug en had nog ergens 7 redfish en een snook gescoord. Ook was er een bluefish door een haai gepakt waar we gisteren al voorzichtig mee waren. Verder hadden we weer bluefish en wat zeeforel. Er werd in totaal veel minder gevangen dan in de afgelopen dagen. Het spannendste van de dag was dat Ab zijn vlieg aan het gooien was op een schooltje van 5 tarpons op 15 meter. Ik had de camera al aanstaan voor een live aanbeet maar helaas pakten ze de vlieg niet. Zenuwslopend. Foto's zijn er bijna niet gemaakt omdat we zover uit elkaar stonden maar ik heb er eentje van Michel met een bluefish. (Probeer net foto te plaatsen maar dat werkt niet, doe ik morgen wel) 

 

 

Woensdag, 22 mei 2019.

 

Zeebaars 2.0.

 

Er zwemmen hier op sommige plekken bluefish rond. En op de lichte spinhengels geven die echt supersport. Ze lijken een beetje op zeebaars alleen zonder stekels. En ze zijn drie keer zo sterk en bovendien springen ze. We hadden er zo'n 25 vandaag. Daarnaast zeeforel en ladyfish en nog een een stuk of 10 kleinere redfish. Hele leuke dag dus. Het werd ook wel een beetje tricky toen we tot ons middel in het water stonden en er een twee meter bullshark om ons heen zwom. Nu is dat op zich niet zo spannend maar wel als je van die hevig springende en spartelende bluefish aan het binnentakelen bent. Dus met het onthaken waren we wel steeds heel goed aan het opletten of hij niet in de buurt was. We hebben geen foto's want ik stond te diep in in het water om de gopro mee te nemen. Foto's maken heeft dan toch geen zin omdat de lens steeds nat is.

 

Dinsdag, 21 mei 2019.

 

Beste light tackle dag van dit jaar?

 

Ab, Michel en John hadden vandaag drie grote snooks per persoon. Daarnaast nog seatrout, ladyfish, mackerel, flounder en bluefish. Dit zou wel eens de beste light tackle dag van het jaar geweest kunnen zijn. Ab en John waren bezig met de vliegenhengel en bij Ab ging er zelfs eentje door de backing heen. Michel en ik visten met de spinhengeltjes en het was een dag om niet te vergeten. Dus gisteren en vandaag waren allebei topdagen. Ik zou niet weten wat er deze week nog moet gebeuren om dit te verbeteren. Kan bijna niet.

 

 

 

 

Maandag, 20 mei 2019.

 

Wat een begin weer.

 

Ab, John en naamgenoot Michel zijn gisteren weer aangekomen in Goodland. We hebben twee dagen winstil weer en daarna wordt het minder dus uiteraard maakten we van de gelegenheid gebruik om naar buiten te gaan. Eerst even aasvis vangen en daarna verder naar buiten. En het was bal! Michel beet de spits af en daarna was het niet meer te houden. Michel had er vier en de rest drie en twee. Op een gegeven moment spring er eentje van 15 meter afstand naar de boot en landt op een meter afstand. Dus ik vraag, van wie is deze. Iedereen zegt: niet van mij. Dus ik zeg dat hij niet voor niks springt. En op dat moment wordt Michel zijn hengel uit zijn handen gerukt. Hij had hem dus!! Het was echt een vreetfestijn vandaag. Superbegin.

 

 

Zaterdag, 18 mei 2019.

 

Bijna een superafsluiter.

 

Vorig jaar een we een goed jaar maar de tarpon was bijna onvindbaar dus die heeft Rene nog op zijn lijstje staan. Vanmorgen lagen we op een plek waar je er eentje kunt vangen en dan ook nog eens het mooiste strand om een foto te maken. Het duurde niet lang of Rene had er eentje aan. Hij nam een reuzesprint en vloog de lucht in. Daarna weer een sprint van 50 meter en toen kwamen er nog twee sprongen. Bij de laatste sprong brak de leader door de klap. Heel misschien had Rene iets beter moeten "bow for the King"...........Hierna kwamen er nog een paar aanbeten van kleine blacktips maar de tarpon had de bekroning moeten zijn. De light tackle was heel matig met alleen wat jacks, ladyfish, een kleine redfish voor Lieven en een paar zeeforellen. Ze zijn even naar onze lokale sensatie (Little bar op zaterdagavond) dus reacties volgen morgen.

 

Vrijdag, 17 mei 2019.

 

Monstervissen.

 

Eigenlijk wilden we vandaag twee vliegen in 1 klap slaan. Een haai het strand op en light tackelen. Zoals iedereen weet die hier wel is geweest is werken de omstandigheden niet altijd mee wat betreft het weer maar vandaag was perfect. Alles zat mee. Met light tackelen ving iedereen regelmatig wat jacks, mackerel en wat ladyfish. Ook nog wat vreemdere dingen zoals een kleine barracuda op zicht , wat hier zeer zeldzaam is vanaf het strand, en ik haakte nog een grote houndfish, ook op zicht. Rene ving een mooie snook. Momenten later had ik de moeder daarvan maar de haak schoot los na een tijdje, dat was even balen. Niet lang want Rene had gelijk erna een grote redfish dus dat ging goed. Met het zware spinhengel gebeuren kregen we een aanbeet van een monstertarpon. Maar deze sprong op 20 meter van de boot de haak los. Twee meter+? Goede kans. Daarna nog een kleine blacktip en later nog een 2.30 bullshark. En deze wilde Gio graag op het strand. Topdag!

 

 

 Foto's zijn van een Gopro, valt niet tegen.

Donderdag, 16 mei 2019.

 

Ze worden steeds groter.

 

Op de eerste plek van vanmorgen vingen we afgelopen week nog volop meervalletjes voor aas. Vandaag niet te vangen daar. Maar wel wat spanish, jacks, een zeeforel, een kleine rog en een kleine cobia. Het kan raar gaan hier. Dus gingen we 's middags nog naar een wrakje. Hier was het bal met spanish en jacks. Elke worp was raak, tot vervelends toe. Gio kreeg er een grouper aan en dat was niet normaal.de slip stond zo dicht dat twee man er hem niet doorheen konden trekken. Nou, die Dodge supercharger daar beneden wel hoor! En in sneltreinvaart. We stonden met z'n tweeen die slip te remmen en hengel beet te houden. Hielp niets. Hij brak alles af. Daarna hadden we nog een grote rog op de grouperhengel en een 100 ponder. In vergelijking tot die eerste? Twee vingers in de neus. Om half drie werd het weer heel dreigend en moesten we weer terug. Foto's komen hopelijk nog maar is klein beetje probleem. Toevallig kunnen alle foto's van de twee Belgische smartphones niet worden geupload. Iemand enig idee?

 

 

Woensdag, 15 mei 2019.

 

Supertopdag. 

 

Na de beetje pechdagen gingen we toch weer iets risicovols doen. Grouperen en barracudavissen op een plek waar de groupers mega zijn en zich altijd vastzwemmen en de cuda's vaak hogere wiskunde  hebben gedaan. Het zeetje was als een spiegel dus dit was de dag daarvoor.

Nou, de eerste drie barracuda's gingen vlekkeloos. Drie aanbeten, drie gevangen. Daarna een paar missers. Het wrak ingezwommen en hooflijn doorgebeten. Toen gingen we grouperen. De eerste paar waren volkswagens en gingen rechtstreeks het wrak in met een dichte slip met bijremmen. Niet normaal gewoon. Daarna gebeurde er iets wat ik hier nog nooit heb gezien. Een cuda neemt het grouperaas! Hij schiet met een paar saltos's de lucht in en spuugt het aas uit. Daarna vangt iedereen toch zijn groupers en worden er niet meer verspeeld. Rene ging nog even met een lepeltje gooien en had er een spanish aan. Toen gingen de cuda's helemaal los. Naast de boot gingen ze met z'n vijven achter die makreel aan. Eentje haakt de lepel en toen had Rene er een cuda aan! Gelijk nog een aasvis overboord en binnen een seconde nog eentje. Ze waren voor een half uurtje helemaal los dus vingen we er nog een paar. Echt een topdag!

 

 

 

 

 

Dinsdag, 14 mei 2019.

 

Het zat een beetje tegen.

 

Vandaag kregen we genoeg aanbeten maar zo'n beetje alles ging fout. Of het waren spinnersharks die weer met die rare sprongen de lijnen afknapten of haaien die gewoon staal doormidden beten of kleinere haaien die steeds net de haak niet te pakken kregen of Gio die een hele grote rog niet naar boven kreeg en na een uur zoveel kracht zette dat de hoofdlijn gewoon brak. Dus einde van de dag hadden we alleen een kleine blacktip voor Lieven. Dat viel eventjes tegen!!! Foto's komen later nog.

 

Maandag, 13 mei 2019.

 

Wat zegt u?

 

Gisteren zijn Rene, Gio en Lieven aangekomen in Goodland. Rene en Gio zijn al vaker geweest en Lieven is voor de eerste keer. Gio en Lieven zijn allebei Belgen dus Rene en ik ziten elkaar regelmatig aan te kijken van "wat zegtie nou?" Misschien dat ik ze einde van de week een beetje begrijp. Vandaag de eerste dag vissen en het was bijzondere dag. We lagen temidden van scholen aasvis en zagen overal kleinere tarpon rollen. We kregen 4 aanbeten van blacktips waarvan er twee het aas doormidden beten zonder te haken en twee beten de mono leader door. Lieven had een grote blacktip tot vlak bij de boot tot hij werd doorgebeten. De tarpon had duidelijk geen zin. Er lagen nog een stuk of 6 andere boten bij ons en maar eentje kreeg er een aaanbeet van een tarpon. Wel konden we de hele tijd kunstaas gooien naar de scholen aasvis en vaak was elke worp  een spanish mackerel of een jack dus dat was een leuke afleiding. Helaas hebben we alleen gefilmd dus foto's zijn er niet gemaakt.

 

Zaterdag, 11 mei 2019. 

Het was alweer de laatste dag met Ernst, Rik en Andre. We wilden afsluiten met een light tackle dag en op het laats eventueel nog even met de zware hengels. Het begin was zeer matig. Verder dan een paar jacks en zeeforellen kwamen we niet dus na 1,5 uur gingen we naar de volgende plek. Daar was het ook niet best maar nu gingen we gewoon volhouden. Er kwamen een paar jacks en een spanish binnen maar op een gegeven moment ving ik een grote redfish en vlak daarna verspeelde ik er nog eentje. Tsja, en dan wordt er opeens wat strakker gevist. Bij Rik werd door een grote vis alles afgeslagen en daarna had Ernst ook een grote redfish. Vijf minuten later had hij ook een grote snook die bleef springen. Toen had Rik (koning zeeforel) een kleinere redfish en daarna ook een grote snook maar die verspeelde hij na de eerste keer dat deze naar boven kwam, zonde. Verder vingen we nog wat seatrouts, jacks, ladyfish dus dat was best nog een leuke sessie. Hierna hadden we nog twee uur over dus gingen we nog even voor wat groters. Toen we aankwamen rolde de tarpon overal om de boot heen. Hartslag 140. Maar ze wilden niet bijten helaas maar Ernst had op het sluiten van de markt nog een blacktip en toen was deze laatste dag alweer om. 

De waadfoto's zijn genomen met een Gopro die ik bij me had maar helaas was de lens een beetje vies geworden.

 

 

 

 

Hier volgen de ervaringen van de mannen:

 

Voor mij (Rik) is dit de eerste keer dat ik bij Michel een week mee ga vissen hier in Goodland. Had inmiddels al veel gehoord over zijn vistrips dus ging er met goede hoop heen. Wel in het achter hoofd dat het wel vissen blijft en je het niet voor het zeggen hebt. Nu achteraf dat de week helaas aan een eind is gekomen kan ik zeggen dat het geen wat is gehoord had ook zeker waar is. 

Je word gastvrij ontvangen en mocht je wensen hebben doet Michel er alles aan om die voor jou uit te laten komen. Die voor mij was bijvoorbeeld o.a. beachen van een haai en dat is wel twee keer gelukt. Hij verteld heel goed waar je op moet letten en als je dat volgt komt het vrijwel altijd goed er is ook zeker inbreng voor je eigen idee en dan kijkt hij ook zeker aandachtig mee want wie weet werkt het wel. 

Kan hier nu een heel roman schrijven maar hou het kort.    Michel ik wil je bedanken voor je gast vrijheid, inzet, humor en kennis om mij en mijn vismaten het zo naar hun zin te laten hebben. Ik hoop in de toekomst nog eens met je erop uit te trekken hier in goodland. 

Bedankt voor alles!!!!!!!!

 

het was voor mij (andre) de eerste keer dat ik hier bij michel op bezoek was . ik heb erg genoten van zijn gastvrijheid en kennis .

 

 Mijn dank aan Michel het was weer geweldig.

Het is voor mij (Ernst) de eerste keer zonder mijn vis maatjes de rooie big (Emil) en de pool (Jan)  beide werden erg gemist.

Dennis en Andre hebben het net zo goed gedaan en was zeker net zo leuk.

Het grouper vissen blijft geweldig, op tarpon en haai geweldig en het light tackelen was op de laaste dag super grote red fish en binnen 5 min een grote snook. WOW.

Michel dank voor je gastvrijheid en super gedrevenheid om mooie vissen te vangen.

tot gauw mijn vriend.

Ernst

PS koop sterkere hengels.

 

Vrijdag, 10 mei 2019 

Vanmorgen begonnen we met light tackelen vanuit de boot. Drie met kunstaas en eentje met livebait. Kunstaas was duidelijk favoriet vandaag. Er waren momenten dat elke worp raak was. Veel jacks, maar ook mooie maten spanish mackerels en blue runners. We hadden ook nog een grouperhengel uitstaan maar casten en grouperen is geen succes. We hadden vier aanbeten maar die waren al vastgelopen voordat we de hengel konden pakken. Bij twee loste hij de haak. Er kwamen ook nog regelmatig hele grote schildpadden naar boven dus het leek weer net iets uit een natuurserie. Om een uur of 1 gingen we nog een paar uurtjes op wat groter spul. Iedereen ving nog een blacktip voordat het onweer dichterbij kwam. Was weer een leuk dagje met de hele dag door actie. Foto's zijn er helaas niet gemaakt van het light tackelen.

 

Donderdag, 9 mei 2019.

De planning was om vandaag eerst even te gaan liggen voor haaien en tarpon en daarna op zee te gaan light tackelen. We begonnen met een bullshark voor Rik de we ook even gingen beachen. Daarna verspeelde we nog een spinner op dezelfde plek. Hierna gingen we een paar honderd meter verschuiven ivm met het tij. We zagen toen zoveel tarpon rollen dat we besloten te blijven Ernst kreeg een aanbeet die bij aanslaan meteen de lucht in ging. Helaas schudde deze tarpon de haak los. Balen. Ernst en Andre kregen toen tegelijkertijd een aanbeet. Die van Ernst was een massief blok beton en die van Andre een blacktip. Andre's blacktip kwam langszij om onthaakt te worden maar die van Ernst kwam niet naar boven. Opeens een doffe knal en toen bleek dat de, voor velen bekende, 90 graden regel werd overschreden. Hengel in twee stukken en daardoor brak ook de lijn dus de vis ook weg. Wederom een beetje balen.

  

 

Woensdag, 8 mei 2019.

 

Light tackle dag.

 

Vandaag was het plan om eerst even een paar uur op tarpon te proberen. We kregen maar 1 aanbeet en dat was inderdaad gelijk een tarpon. Het gevecht ging goed en na anderhalf uur lag de tarpon klaar om gepakt te worden. Toen nam hij nog een laatste spurt waarbij Andre dacht dat hij hem kon stoppen daar de spoel tegen te houden. Helaas hoorde we toen een doffe knal en brak de lijn alsnog. Zonde, want een fotootje naast de boot hadden we nu niet. Hierna gingen we wadens light tackelen en dat was matig. We hadden een paar redfish, seatrouts, jacks en bluefish maar niet de aantallen die we hadden gehoopt. Toch wel een leuk dagje.   

 

 

Dinsdag, 7 mei 2019.

 

Kinderklas.

 

Op de eerste plek van vandaag zag het er zeer veelbelovend uit. Overal aasvis en er zat leven in het water. Maar na de eerste paar kleine meterblacktips wisten we het al. Als we hier zouden blijven stonden we alleen maar meters te trekken de hele dag. Super op spinhengeltjes maar minder op de zwaardere spinners. Rik wilde ook nog graag een haai beachen dus snel naar een plek waar er een strand dichtbij was. De eerste spinner werd daar verspeeld. Hij sprong weer vrolijk de lucht en met de gebruikelijke 7 omwentelingen en na een paar keer brak het staal af. Hierna kreeg Rik zijn blacktip die naar het strand kon. Op een gegeven kaleerde hij eventjes en kon er gewoon een foto gemaakt worden met een blacktip op schoot. Dat waren leuke plaatjes.

Als laatste kwam er weer een spinner die wel bleef hangen. Ernst had er al een paar verspeeld hier dus hij was blij dat er nu eentje bleef hangen. Niet snel daarna werd het weer dreigender dus moesten we weer naar de haven terug.

 

 

 Maandag, 6 mei 2019.

 

Een nieuw jaar met een nieuwe boot.

 

Ik ben vorige week al aangekomen en toen is de nieuwe boot gebracht. Na een paar dagen hebben we proefgevist met Jonas. Dat ging echt super. Deze knaap is 15 en heeft groupers gevangen van boven de 100 pond, haaien (waaronder een bullshark van 2.20/2.30), een 1.90 tarpon (misschien wel de grootste van dit seizoen en de grootste tripletail die ik ooit heb gezien. De boot is goed ingewijd!!!

 

Gisteren zijn Ernst, Andre en Rik aangekomen voor een weekje vissen. Aangzien we vandaag weinig wind hadden gingen we vandaag grouperen. Ernsat is natuurlijk al een keer of vijf geweest dus die wist wat hem te wachten stond. Maar Rik en Andre wisten niet wat ze meemaakten toen de groupers door de slip heen gingen die je met je handen niet kon laten aflopen!!! Het ging weer super. We hadden er de man twee. Het waren allemaal grote maar Ernst had de knaller van 200 pond+. Rik kreeg nog een haai aan zijn shad die gedurende de dril waarschijnlijk een tijdje werd vastgehouden door een grouper. Steeds grote schildpadden om de boot heen, wat een dag!!!Foto's volgen later. Hier eentje van de boot.

 

 

 

 

 

 

Hier nog wat foto's van Jonas van vangsten.

 

 

Vrijdag, 2 november 2019

 

Topdag.

 

Helaas heb ik van gisteren en vandaag geen foto's omdat om één of andere reden gmail geen foto's meer importeert. Zeker voor vandaag is dat balen omdat er nogal een verscheidenheid aan vissen binnenkwam. Aldo heeft op zijn eerste Floridatrip gelijk een tarpon te pakken. Na 1,5 uur drillen lag er een 140/150 pond silver king naast de boot. Daarbij ving Fred zijn eerste cobia ooit en ook nog een spinnershark. Aldo had nog een blacktip en er kwamen nog een paar kleine hamerhaaien binnen. Als dat geen soortendag was weet ik het niet meer. Hopelijk weten we het fotoprobleem nog op te lossen.  

 

Donderdag, 1 november 2018

 

Niet te stoppen.

 

Het waaide veel te hard om via de Golf naar buiten te gaan dus bleven we in de buurt. Het begon vrij aardig met genoeg aasvis en al heel snel een blacktip voor Aldo. Ondanks de mono bleef hij gewoon gehaakt dus beter kon niet. Daarna werd het heel erg stil. Later in de middag kreeg Fred nog een spinner. Na een keer of zes gesprongen te hebben was hij er nog steeds aan tot hij op een meter of tien van de boot er toch nog af ging. Leader doorgebeten. Vlak tegen het einde van de middag kreeg Fred er weer een spinner aan. En dit was de moeder der spinners. Na een aantal sprongen was hij niet te stoppen en stripte in no time meer dan 300 meter lijn weg. Helaas hadden wij natuurlijk geen rekening gehouden met obstakels meer dan 300 meter weg maar deze spinner draaide er mooi omheen en schuurde de hoofdlijn door. Fred zei dat er gewoon niets aan te doen was. Gewoon unstoppable. 

 

Woensdag, 31 oktober 2018.

 

Genoeg.

 

Het was voorlopig even de laatste dag dat we naar buiten konden vandaag. Toen we naar de plek van bestemming vaarden kwamen we onderweg nog wat jagende vis tegen. En dat was weer elke worp raak. Bluefish, jacks, mackerels en blue runners. Als je dat een uurtje of twee gedaan hebt is het echt genoeg. Freddie Drag, naarmate de dag vorderde ook nog bekend als Freddie Knot, Freddie Swimladder en als Freddie Prop, kreeg ook nog iets aan zijn lepel waar we achteraan moesten. Dit bleek na een half uurtje zwoegen een rog te zijn. Op de volgende plek kreeg Freddie een cuda aanbeet maar we zagen dat hij de aanval inzette waar de bocht van de hoofdlijn was. Alles gelijk afgebeten. Hier werd het even minder dus gingen we verder voor cuda's. Op de volgende plek was het water onvoorstelbaar troebel. Aldo kreeg nog wel een aanbeet in de diepte maar die beet ook alles af. Onderweg naar de haven ging het weer helemaal los. Mackerel en jacks. Aldo kreeg er ook weer eentje aan die niet te stoppen was. Dit bleek ook weer een rog te zijn. Als we de twee cuda's hadden gevangen: topdag. Nu leuke dag. Ik maak nu af en toe maar een foto met mijn eigen telefoon dan zien jullie ook nog eens wat.

 

Dinsdag, 30 oktober 2018.

 

Laatste week met Aldo en Freddie Drag.

 

De wind gaat misschien een beetje gek doen deze week dus nu het nog kan gaan we naar buiten de Golf op. De zee was nog prima te doen en Aldo mocht gaan ervaren wat een grouper met je kan doen. Fred heeft er al een paar gevangen en sloeg even een beurtje over.

De eerste groupers waren heel slim en zwommen zich gelijk al vast. Daarna kon Aldo warm draaien met een 60 ponder. De volgende was het veelvoudige daarvan en trok 15/20 meter van de slip die helemaal dicht stond en brak de lijn af. Gelukkig voor het zelfvertrouwen was de laatste weer van een normaler formaat en kon Aldo weer binnen krijgen. Hierna gingen we aasvis vangen voor de cuda en Aldo ving Blue runners en een snook. Uiteraard ging de snook terug. De blue runners ook maar wel met een haak erin. Er zaten er veel minder dan vorige week en we waren al aan het fantaseren waarom. Toch kreeg Fred er een hele grote aan die met een gigavaart door de lucht sprong. Opeens een droge knal en de lijn brak af bij de molen. Hé???

Heel misschien had Fred zich vergist met het groupervissen en stond de slip ietsjes te dicht. Superbalen. ikzelf kreeg er een blue runner aan die gelijk werd achterna gezeten aan de oppervlakte dooe een hele grote haai. En dit was misschien de reden waarom er niet zoveel cuda's zaten...........................Foto's maken ze met de telefoons dus die heb ik even niet paraat want uiteraard slaapt Freddie weer in een klein kasteeltje hier in de buurt.

 

  

Zondag, 28 0ktober 2018.

 

Kopietje.

 

We gingen vandaag hetzelfde doen want om het helemaal af te maken deze week wilden we nog een tarpon voor Michel. Het leek wel een kopie van gisteren deze dag. We vingen twee lemonsharks zonder afgebroken te worden en Michel had een nog grotere spinner dan gisteren die ook nog eens een keer of twaalf sprong. En weer bleef alles heel! Daarbij hadden we nog een paar aanbeten waarbij de haak gewoon niet werd gezet. Helaas waren er geen tarpon aanbeten maar toch washet wel weer een lekker dagje. Vandaag hebben Mies en Pat ook nog emotioneel afscheid genomen van de boot waar ze tien jaar op hebben meegevaren. Maar ik denk dat de tranen wel zullen verdwijnen als ze de nieuwe zien...........

 

Hier hun ervaringen over de week:

 

Het zit er alweer op. Zelfs na de 10e keer weer een hele bizarre week met hele nieuwe stekken light tackelen tussen duizenden mullets en jagende rovers, tarpons zien rollen en niet door de haaien heen te vissen. Michel, weer bedankt voor een waanzinnig avontuur, alles was weer top.

Michel.

 

Zo zit je hier alweer tien jaar met onze cappie.  En dan doet afscheid nemen van de boot toch wel een beetje pijn. Wat hebben wij daar toch een hoop grote koebeloebussen in gevangen. Niet normaal meer. We hebben gehuild van het lachen over de verhalen van de afgelopen 10 jaar. Was weer top maatje.

Patje.

 

 

 

Zaterdag, 27 oktober 2018.

 

Drie uit drie.

 

Er zijn hier twee moeilijk te vangen vissen die vliegen en springen. De tarpon en de spinnershark. In de ochtend kregen we twee aanbeten en allebei kwamen ze binnen. Hele mooie maten blacktips. Twee uit twee is natuurlijk best bijzonder want  we visen nog steeds zonder staal. Misschien ligt het aan de vissers...............

Daarna was het een hele tijd stil en tegen het einde van de visdag een aanbeet waarbij de lijn helemaal terug kwam en bijna onder de boot door zwom. Dit zijn vaak bijzondere vissen. Eerst alle ander hengels binnen halen want zulke vissen kunnen overal uitkomen en alles in de war springen. En we hadden gelijk want gelijk toen Mies de lijn strak draaide vloog er een spinner door de lucht met elke sprong 6 tot 7 omwentelingen door de lucht. Nu is het zaak om juist niet te buigen maar kneiterhard te trekken. En dat ging goed. Hij sprong een keer of vijf en matte zichzelf aardig uit. Een kwartier later lag er een mooie maat spinner naast de boot. Weer gewoon op mono! Dus hadden we drie uit drie van de moeilijkst te vangen vissen op monoleader. Zijn het dan toch die vissers...........................

De foto's staan helaas nog op de camera en heeft patje nu bij zich.

 

Vrijdag, 26 oktober 2018.

 

Dus toch.

 

De laatste dagen van deze week gaan we uren maken. Dus dat betekent aas vangen en uitzetten en wachten. Aasvis ging goed, er zaten mooie grote tussen. Tot een uur of één kregen we de ene na de andere aanbeet. En anders dan van de week bleven er nu ook hele grote, en sterke, blacktips zitten aan de leaders zonder staal. Daarbij nog wat kleinere en een kleine spinner dus het was al een goeie dag. Om een uur of drie kreeg Patrick beet en een tarpon vloog de lucht in omdat hij weerstand voelde. De lijn liep nog dus niet vastgedraaid maar lekker laten lopen. Toen patrick de lijn vast draaide vloog de tarpon gelijk weer de lucht in en loosde toch nog de haak. Superbalen, want met deze erbij zou het een topdag zijn geworden. Een half uur later precies hetzelfde maar met een behoorlijk groter exemplaar. En deze kreeg de haak niet los en een uur later konden we de leader pakken van de 1.80/1.85 meter beauty. patrick had hem keihard gedrild compleet met de "down en dirty" techniek en was bekaf. Dus toch nog een topdag op de valreep!!!!! En we konden nog mooie foto's maken terwijl hij door de lucht vloog!

 

 

 

 

Donderdag, 25 oktober 2018.

 

Bizarre dag weer.

 

Ik ben benieuwd of ik mij alles nog een beetje kan herinneren wat we vandaag weer hebben meegemaakt. We gingen 's ochtends eerst aasvis vangen. We vonden een plek waar wel een paar ladyfish zouden zitten. Nou, dat werd harken hoor. Twee mensen vissen en eentje klaar staan om ze eraf te halen en in de bun te doen. Deze zat zo vol. Op de eerste plek krijgen we vrij veel aanbeten van haaien. Er ging er wel eens eentje af omdat we zonder staal vissen maar er bleven er ook wel een paar hangen. Pat had de grootste, een bullshark. Omdat we toch ook graag nog een tarpon wilden vangen vandaag gingen we naar plek nr 2. En daar gebeurde weer bijzondere dingen. Allereerst zagen we tarpon rollen maar die kregen geen kans tegen de kleine blacktips en de megaknallers die er zaten. We zaten ook met één hengel met levend aas en zagen zo'n klapper het aas pakken. Mies zag zich na een half uur nog steeds aan Marco trekken. Op een gegeven moment was hij wel dichter bij de boot maar schoot volgens mij de haak uit zijn bek. Er zijn er ook een paar afgebeten en onder een steen of (Irma) boom doorgezwommen dus dat kan ik niet meer uit elkaar houden. We hadden in ieder geval aanbeten van kleine en grote haaien. Op een gegeven moment overleefde een kleine blacktip het niet dus deze bonden we maar aan de grouperhengel. Jammer dat we geen 30/0 haken bij ons hadden. De 9/0 was bijna niet te zien. We kregen er een aanbeet op en dachten aan een 400/500 pond grouper. Dus Pat deed de slip dicht en toen dachten we opeens aan Jaws. Één rechte streep. Gelukkig trokken we de haai uit zijn bek. Het moet natuurlijk wel leuk blijven. Haai weer overboord dus. We hadden de ratel van de reel aan staan en bij de volgende aanbeet dachten we eigenlijk weer aan Jaws. De lijn liep strak en en naar rechts en de ratel ging steeds harder. Pat draaide de slip dicht en dit was wel een grouper. Hij was niet te stoppen. Pat was eigenlijk wel blij dat deze er af ging voordat hij met hengel en al overboord zou gaan. Er zwemmen daar beneden vreemde creatures waar je bang van wordt. Als we met staal hadden gevist hadden we een boot vol gehad vandaag maar het was wel goed zo. Oh ja, er was nog een blacktip die de levende ladyfish wilde hebben die aan de oppervlakte zwom maar die wij wilden bewaren voor een tarpon. Dus gaf ik hem een klap op zijn kop met een hengel. Hij schrok voor 1/10 seconde en had binnen 2/10 seconde de ladyfish met een klap te pakken. En zo gebeurde er vast nog wel meer dingen vandaag maar hier houdt het op.

 

Woensdag, 24 oktober 2018.

 

Herhalingsdagje.

 

Vandaag wilden we dezelfde truc uithalen als gisteren alleen op een andere plek. Dus Pat voor de tarpon en Mies en ik light tackle. Pat had drie aanbeten van onze vrienden met de hele scherpe tandjes. Ééntje beet de onderlijn door en de andere twee haakten niet. Tarpon heeft hij niet gezien. Het laatste uurtje deed Pat ook nog even mee met de light tackle. Hierbij ving hij zijn eerste snook. Ik wist eigenlijk nog geeneens dat hij er nog geeneen gevangen had......

Volgens mij heeft hij al een stuk of 7 grote tarpons gevangen hier maar nog nooit een snook, heel apart.

Ik denk dat we net als gisteren een stuk of veertig vissen gevangen hebben. De meeste waren jacks maar ook een aantal ladyfish, seatrout, twee redfish en vier snooks. We hadden ook helaas weer geen camera bij ons.

 

Dinsdag, 23 oktober 2018.

 

Michel en Patrick zijn er weer.

 

Zoals altijd in oktober zijn Michel en Patrick ook weer van de partij. We begonnen met een opgespilt dagje. Michel en ik gingen light tackelen en Patrick ging voor tarpon. Met Patrick ging het niet goed. Hij kwam aan het einde van de dag uit op nul. De hele dag heeft hij er niet eentje gezien. Michel en ik deden het wel aardig. Ik denk dat we samen zo'n 40 jacks hadden, drie redfish en een aantal ladyfish. En weer was het een dag waarbij er iets was wat ik nog nooit heb gezien hier. Er zwommen zoveel mullets op de plek waar wij visten dat er op een gegeven moment twee dingen konden gebeuren. Of een jack vangen of een mullet in zijn rug. Dit was echt absurd gewoon. We zaten eigenlijk te wachten op het moment dat de tarpon zouden gaan jagen op de mullets maar helaas. Maar ik ga het beeld van die duizenden mullets niet gauw vergeten. Oh ja, aangezien we aan het waden waren hadden we geen fototoestel bij ons, dus geen foto's vandaag. jammer, want Michel had er een hele mooie jack crevalle tussen zitten.

 

Zondag, 22 oktober.

 

Laatste dag voor deze week.

 

De hele week hebben we nog geen aantallen grote haaien gevangen en ook nog geen tarpon.

Dus vandaag er een dagje voor uitgetrokken. Maar de (steile) stijgende lijn werd niet doorgezet vandaag. Er zaten wat veel kleinere blacktips overal dus niet alle aanbeten werden verzilverd. We hadden maar drie kleinthes dus dat viel behoorlijk tegen. Op het einde van de dag kreeg Luuk nog een aanbeet die alles weer goed zou kunnen maken. Maar helaas schoot deze Siver King na één sprong alweer los. Anders had Luuk maar even een staatslotje voor me moeten gaan halen. Al met al toch een hele leuke week geweest. Morgen komen er weer hele bekenden aan, Michel en patrick. Ik ben benieuwd wat de week gaat brengen. Het relaas van Luuk en Amarens komt later.

 

Afgelopen week zijn wij met Michel wezen vissen. Het was een geweldige ervaring. Elke dag hebben we genoten van de omgeving, klimaat en bijzondere vissen. We hebben zoveel verschillende vissen gevangen. Redfish, bluefish, bluerunner, spanisch mackerel, barracuda, goliath grouper, ladyfish, seatrouth, jacks, lemonshark, blacktipshark, bonnethead, catfish, snook en helaas een mooie tarpon net niet goed gehaakt. Elke dag was een bijzondere belevenis. Ook het dagje strand met z'n allen was super!

Michel hartelijk dank voor de prachtige week! 

Familie de Boer

  

 

Zaterdag, 21 oktober 2018.

 

En de vijfde dag........

 

We hadden nog geen grouper gevangen dus de "black death" alias "the widowmaker" ging weer mee. Allereerst vaarden we over een zeetje vol met aasvis. Dat beloofde al wat. Aangekomen op de plek eerst even gooien naar datgene wat de aasvis opjoeg. En dat waren blue runners, zo groot heb ik ze nog niet gezien. Hengeltjes tot op het handvat. Dit bleef zo'n beetje de hele dag doorgaan. Af en toe ook nog een jack er doorheen. Amarens begon met de eerste grouper van rond de 150 pond. Ik heb alleen af en toe de slip afgeremd (die stond weer helemaal dicht zoals gewoonlijk) maar voor de rest ging dat ging onwijs goed. Hierna kwam er een vreselijk kabaal van aasvis aanzetten en daar zat waarschijnlijk ook barracuda tussen want wat had zij aan een klein lepeltje................inderdaad. Je kunt hier normaal gesproken gooien tot je scheel ziet voor cuda maar zo gaat het dus wel. Later had ze ook nog een megacuda aan een blue runner. Luuk stond in de tussentijd te gooien op de runners. Later ging Luuk ook voor de groupers en hij ving er drie waarvan de grootste een 200 ponder was. Aan het einde van de dag had hij ook nog een cuda waarbij de haak vlak bij de boot los schoot. Rekenen we half gevangen. Hoe slecht we de week ook begonnen, dit was weer niet normaal.   

 

 

 

 

 

 

Vrijdag, 19 oktober 2018.

 

Eerste dag slecht, tweede dag matig, derde dag goed, vierde dag........

 

Light tackelen blijft leuk hier. Zeker voor Luuk is het éé'n van zijn favoriete manieren van vissen.

Dus vandaag ging het gebeuren. Ik was de boot nog aan het ankeren of alledrie hadden ze al een kromme hengel met twee reds en een snook. Het waren kleinere exemplaren maar aangezien ik nog op de boot stond kon ik wel mooi een foto maken. Het ging in de ochtend helemaal los. De één na de andere redfish of snook.  De meesten waren klein maar soms zaten er ook wat grotere exemplaren tussen. Er zaten ook nog mooie jacks en zeeforel  tussen. Tot een uur of elf/half twaalf was het non stop actie met op het laatst ook nog hele grote, keihard vechtende bluefish tussendoor. Daarna ging de stroom eruit en konden we op het gemak even uitrusten op de boot. De middag was iets rustiger maar met vier snooks voor Luuk, nog een aantal bluefish en jacks was het natuurlijk een topdag.

 

 

 

 

 

 

Donderdag, 18 oktober 2018.

 

Een bijzondere dag,

 

Vandaag begonnen we met wat baitfish te vangen met het castnet en daarna met die visjes als aas gaan vissen op snook, mangrove snapper en ladyfish. Nou, een uur later had alleen Luuk een kleinere redfish. Gauw wegwezen dus.  Misschien zitten ze offshore. De wind was wel iets afgenomen maar er stond nog wel een flink zeetje. Dus door de hoge deining raakten we los en jawel hoor, anker muurvast. Na een half uur geprobeerd te hebben kregen we hem niet los dus het anker maar laten zitten. Wiebe was vast met kunstaas gaan gooien en ving de ene na de andere jack met blue runners tussendoor. Eindelijk weer wat actie. Later volgden Luuk en Amarens ook met vangen. We hadden nog een grouperhengel uit staan en kregen drie aanbeten van dezelfde grouper. De kwam zijn schuilplaats niet uit en was niet te vangen. Het aas op een andere plek gelegd en weer een aanbeet. Alleen deze bleef afgaan dus dan weet je het al........een haai. Normaal gesproken gebeurt dit eens in de tien grouperdagen en dan meestal een nurseshark. Maar nu gebeurde het drie keer achter elkaar met verschillende haaien. Heel bijzonder weer. De laatste maakte nog wat kabaal aan de oppervlakte en dat was een heel serieus formaat. Maar zelfs 200 pond leader is natuurlijk niets voor deze beesten. Later werden er ook nog hele mooie formaten spanish mackerel gevangen en dat waren gewoon kleine kings. Die van Amarens was bijna 70 cm! Wiebe trok op een gegeven moment nog een blue runner naar boven en die werd aan de oppervlakte gepakt door een bijna zwarte barracuda, en dan weet je het formaat wel. Weer heel bijzonder want in de twintig jaar dat ik hier vis heb ik nog nooit een barracuda gezien op deze plek. Raar dagje hoor. Het anker kwam trouwens later uit zichzelf weer los. Hierbij weer een foto van Amarens. En waarom, het is leuk om ook eens vrouwenfoto's te hebben bij de verslagen. Niemand bezwaar toch.........................

 

   

Woensdag, 17 oktober 2018.

 

Nog steeds niet best.

 

Dag twee met de harde aanlandige wind. De aasvis ging gelukkig wel een stuk beter. De hele dag kwamen er nu wel mooie maten binnen en regelmtig zat er een bonnethead tussen wat altijd leuk is op de lichte spinhengeltjes. Op de grote hengels kregen we maar 1 aanbeet. Amarens ving hiermee een mooie lemonshark. En je zal mij niet meer horen zeggen dat vrouwen niet kunnen vissen. De hele dag door ving Amarens vis. En dook zo'n bonnethead opeens onder de boot geen problem. Hup, hengeltje meegeven, topje onder water, geen seconde aarzeling. Petje af hoor. 

 

 

 

 

Dinsdag, 16 oktober 2018.

 

Mijn fries wordt al beter.

 

Gisteren ben ik met de familie de Boer weer naar Miami gevlogen voor de laatste trips van het jaar. Ze komen uit Friesland dus ik heb mijn eerste woordjes alweer geleerd. Vandaag begonnen met vissen en is niet best geweest. En dat is nog zachtjes uitgedrukt. Zelfs de meervalletjes als aasvis waren klein. En op de grote hengels nul aanbeten gehad. Er staat een flinke bries en die komt ook nog eens een keer vanuit zee dus eigenlijk was het wel een beetje te verwachten. Slecht begin dus.  

 

Zondag, 23 september 2018.

 

De laatste dag.

 

De september trips zitten er weer op met deze dag. We gingen weer een dagje light tackelen. De omstandigheden waren goed. Vandaag waren het niet de aantallen maar wel de verschillende soorten. Ik ga proberen om ze te herinneren: Snook, redfish, catfish, ladyfish, flounder, houndfish, jacks, bluefish, pompano, mackerel. En misschien zijn we er nog wel een paar vergeten.

 

 

 

Hier volgt nog een reactie van de mannen:

 

Hallo allemaal. Was weer als vanouds al denk ik wel dat Irma en de Red Tide invloed hebben gehad op de natuur hier. Het leek allemaal net ietsje minder makkelijk als de voorgaande jaren te gaan.

Uiteraard wel mooie grote vissen gevangen en heel veel speciale soorten die we nog niet kenden tijdens het light tackle vissen.

Uiteraard alles weer prima geregeld door Michel, ons onthaakmeisje van deze week.

 

Weekje is wel weer snel gegaan, maar we gaan weer met een voldaan gevoel naar huis.

Heerlijk weekje!

 

Gr

Jack, Wim en Sander

 

 

Zaterdag,  22 september 2018.

 

Het lijkt wel vakantie.

 

Vandaag visten op een plek met kraakhelder water. Daarin wadend vissen begint echt op een tropische vakantie te lijken. We konden de snooks zien zwemmen. Er werden weer veel verschillende soorten aan de spinhengeltjes gevangen waaronder 6 snooks, mangrove snappers, mackerel, ladyfish, jacks, rog en lizzardfish. Aan het einde van de dag hebben we ook nog een paar grote hengels uitgezet. Jack had een kleine blacktip die we nog even binnenboord hebben gehad. Bad, bad idea!!! En omdat het water zo helder was zagen we een grote rog zwemmen waarbij we tegen elkaar zeiden dat dat wel heel gaaf was om dat te zien. En toen zagen we dat er een lijn achteraan getrokken was. Hij zat aan Sander's hengel. Dit was gelijk de laatste vangst van de dag want het werd heel slecht weer en gingen eerder naar de haven terug.   

 

Vrijdag,  21 september 2018.

 

Light tackle madness.

 

Soms kom je wel eens buiten en dan vind je een plek waar elke worp raak is. Vandaag kwam dat wel heel goed uit want we hadden cuda-aas nodig. Welnu, de bun was na 10 minuten vol. Elke worp was raak met jacks, blue runners en mackerel. We moeten er wel eens moeite voor doen maar dit was niet normaal. Nog even voor de fun doorgevist en toen verder gevaren. De cuda's waren bijzonder moeilijk maar iedereen kreeg een aanbeet alleen jack, de kampien van gisteren, wist hem niet te verzilveren. Op de terugweg nog even langs de aasstek en het was nog steeds bal. Na een half uurtje daar nog even gooien gingen we weer naar huis. Weer een bijzonder leuk dagje. Morgen zit ik van alle dagen de foto's erbij, ik heb ze binnen.    

 

 

 

Donderdag, 20 september.

 

Light tackle dag.

 

Sander, Wim en Jack zijn elk jaar goed voorbereid als het op light tackle aankomt. Tackleboxen vol lepels, pluggen en shads worden er al vanuit Nederland meegenomen maar de plaatselijke Ace ziet ze ook graag komen. En als je dan met vier man vist zie je ook snel wat er favoriet is. En dat was vandaag het kunstaas van Jack. Er warem momenten bij dat elke worp bij hem een redfish was. Geen jumbo's maar superleuk om te vangen. Een paar uur lang stonden we erg goed te vangen met ook snooks en jacks erbij toen de stroom eruit ging. Hierna gingen we nog naar een andere plek. Jack begon gelijk met een snook maar er werden een paar jacks, ladyfish en nog een snook en een seatrout gevangen en dat was het. Ikzelf zat op een gegeven moment vast, waarschijnlijk een tak van Hurricane Irma, en begon het kunstaas een beetje los te trekken. Toen hij los kwam werd het daarna gelijk gegrepen. De klap was zo hard dat de henegel bijna uit mijn handen werd getrokken. Hij kwam naar de oppervlakte met een hele dikke kolk en het was een monster redfish. Ik denk nog groter dan ik vorige week had (ik zet die foto wel even bij dit verhaal). Op een gegeven moment komt de lijn weer om die tak te zitten en breekt alles af. Echt superzonde. De laatste paar uurtjes gingen we nog terug naar de eerste stek maar dat was niet veel. Tot we in de boot zaten om de hengels op te bergen. Opeens zagen we een school jagen superjacks onze kant op komen. Binnen tien seconden de hengels uit steunen en gooien. Wim en ik hadden er allebei gelijk eentje. Die van mij breekt alles af (dikke pech nr 2) en die van Wim neemt 100 meter. Een kwartier later heeft hij hem. Wat een afsluiter. Foto's volgen hoop ik.

  

  

 

 

Woensdag, 19 september 2018.

 

Twee uitersten.

 

We begonnen vandaag met het vangen van aas voor de groupers met kunstaas. In het begin kwam er kwam af en toe een visje binnen maar op op gegeven moment was het weer bal. Alle hengels tegelijk. Jacks, mackerels, blue runners en ladyfish. We gooiden op een gegeven moment het aas maar terug want dat gingen we niet meer opmaken vandaag. Het grouperen was iets taaier dan normaal maar toch kwamen er vier groupers langszij. De sherriff van de plek werd verspeeld. Wim had deze eraan maar hij was overdonderd door het geweld dus de slip kon niet genoeg geremd worden. Dit was weer een leuke dag van twee uitersten qua maat vis.

 

 

 

Dinsdag, 18 september 2018.

 

Eerste dag.

 

Jack, Sander en Wim waren al een paar dagen in de VS voor een rondleiding bij de St Croix fabriek dus kwamen met een binnenlandse vlucht aan gisteren. De eerste visdag begon heel slecht. We hoopten op tarpon maar verder dan een klein haaitje kwamen we niet. Om te proberen de laatste dag nog een beetje goed te maken gingen we de laatste 1,5 uur nog even light tackelen. En dat was een goed besluit. In korte tijd vingen we vijf snooks, een redfish, seatrout, ladyfish en jacks dus dat gaf nog een beetje glans aan de dag. Morgen moet het wel wat beter worden. We beginnen dan met grouper en daarna wat light tackle. Foto's volgen.

 

 

 

Zondag, 16 september 2018.

 

Laatste dag.

 

Op de laatste dag zijn we nog een dagje gaan light tackelen. Eric en ik gingen waden voor aas en Perry bleef gooien vanaf de boot. Hij deed het beter dan ons want hij vinge wat jacks en haakte veel ladyfish. Daar kwamen er twee van binnen en die namen we mee voor aas. Op de finale plek aangekomen gingen we met de aasvis redfish proberen. Eric had een hele mooie en Perry heeft zo'n beetje de hele dag met kromme hengels gestaan. Dit waren geen redfish maar meterhaaien en catfish. Later gingen Eric en ik nog waden en vingen we een bluefish, seatrout, spanish mackerel, pufferfish en jacks. Jammer dat Perry ook niet zo'n mooie redfish had maar al met al best een leuke laatste dag. Hun verhaal komt er wel later bij want deze week hebben ze op een kasteel geslapen in Marco Island dus ze zijn niet hier.

 

 

 

 

Zaterdag, 15 september 2018.

 

Nog een keer proberen.

 

Vandaag gingen we kijken of de tarpon die van de week ergens zat nog steeds daar was. In no time hadden we een paar nursesharks. Er was duidelijk een schooltje de baai ingezwommen. Hierna kwam er een schooltje van een zeer agresieve haaiensoort binnen. De hengels gingen af als een raket. En hierna waren er twee mogelijkheden. Of je was alles kwijt. Of, en dat gebeurde nog vaker, in één keer het aas van de haak getrokken. Om gek van te worden. Na een stuk of vijftien aanbeten waren we er klaar mee en gingen we terug naar de haven. Morgen de laatste dag met de jongens. Laten we hopen op een mooie afsluiter.

  

 

Vrijdag, 14 september 2018.

 

0-6

 

Vandaag stond een dagje cuda vissen op het programma. En wat Perry en Eric vorig jaar wel goed lukte ging vandaag een stuk slechter. Er werden zes barracuda's gehaakt op de blue runners en bij alle zes werd de hele aasvis opgevreten behalve dat ene kleine stukje waar de haak in zat. Ik denk dat de cuda's nu nog buikpijn hebben van het lachen...........

 

Donderdag, 13 september.

 

Zelfs Perry.

 

Even een kleine omschrijving van Perry: 1.96 en zo'n 135 kilo. We gingen dus grouperen vandaag en je vermoedt het denk ik al. Hij werd van de leaning post afgetrokken en helemaal naar de achterkant van de boot gesleurd. Gelukkig hield hij de hengel goed beet pffffff........ Dit was weer echt absurd. Het was negen meter diep en toen de lijn afbrak op iets van de bodem kwam er een gigantische kolk naar boven van zijn staart. Van negen meter diepte! Hij ving nog wel twee normale maten. Eric had de klapper van de dag met een 250 ponder. We gingen ook barracuda's proberen en dat ging een keer of drie goed tot ze de lucht doorvlogen en de haak los trokten. Ze kwamen niet langszij maar het was weer heel leuk om te zien hoe ongelooflijk slim ze weer waren. Ze konden weer uren naar een gehaakte aasvis kijken maar toen er eentje van de haak los schoot duurde het precies 1/10 seconde voor hij in de gehaktmolen zat. Oh ja, en met aasvis vangen klapte er nog een permit op.

       

 

Woensdag, 12 september 2018.

 

So far so good.

 

Ik zou bijna zeggen, uiteraard, gingen we het vandaag weer op dezelfde plek proberen.  Het begon ietsjes later met de aanbeten maar voor de middag hadden we een bullshark en een tarpon.  Daarna werd het wat rustiger maar tegen het eind van de middag nog een paar hele slimme aanbeten die de aasvis eraf trokken zonder gehaakt te worden. We vingen 's middags nog een bullshark. De eerste twee dagen mogen we niet klagen. Alledrie een tarpon en nog verscheidene haaien. Een goed begin is het halve werk. Morgen proberen we grouper en barracuda als het weer het een beetje toelaat.

 

 

 

Dinsdag, 11 september 2018.

 

Hoe gek kan het gaan.

 

Vandaag was de eerste dag met Eric en Perry. Martin en Rene zijn weer terug in Nederland en eigenlijk moeten ze dit verslag even niet lezen voorlopig. Want het kan gek lopen hier in Florida. Afgelopen week was een leuke visweek maar Rene en Martin hoopten dat de tarpon nog zou binnenkomen maar dat was helaas niet het geval. Maar dit is Florida en nu met Eric en Perry zagen we ze gelijk rollen toen we begonnen met vissen. En binnen 10 minuten hing de eerste er al aan. Eric heeft er al een paar gevangen dus met een vis van 160/170 heeft hij geen problemen. Dus een half uur nadat de dag was begonnen werden er al foto's gemaakt van nummer 1. Nummer twee liet ook niet lang op zich wachten en dit was een monster. Helaas loste hij de haak, superbalen. Niet veel later twee aanbeten tegelijk. Een tarpon en een haai. De haai was niet goed gehaakt maar de tarpon wel. Dus na een goed uur hadden Perry en Eric er op de eerste dag allebei al eentje. Hierna was de tarponbite over maar vingen we nog een paar bullsharks en een lemonshark. Wat een dat om te beginnen. Foto's volgen later.  

 

Zondag, 9 september 2018.

 

De laatste dag.

 

De laatste dag gingen besteden aan de light tackle. Het begon een beetje moeizaam met een half uurtje gooien zonder aanbeten maar toen kwamen we in een schooltje mooie bluefish. We vingen een stuk of 7 van deze ijzersterke vechters en nog een paar jacks en een spanish mackerel.. Daarna werd er even wat gegeten op de boot en gingen we een ander stuk afwaden. Hier zagen we een school jacks en daar vingen we er een stuk of 15/20 van en nog een bluefish. Zeker

's ochtends waren de omstandigheden heel bijzonder. Op volle zee was de lucht heel donker met onweer en wij stonden heerlijk in het ochtenzonnetje met een volledig vlakke zee. en in het noorden een regenboog. Mooier kon niet. Tijdens het waden zagen we nog een tarpon rollen dus de laatste paar uur hebben we nog met de zware hengels gevist. Rene had nog een 2 meter+ lemonshark en Martin kreeg een bullshark tot naast de boot toen hij de leader doorbeet. Tarpon helaas niet gezien. Morgen gaan Rene en Martin weer terug naar huis en komen Eric en Perry. 

De foto's van deze week worden er later bijgeplaatst

 

Martin en Rene willen nog wat kwijt:

 

"Wat een waanzinnig mooie week hebben we weer gehad! Ging helaas veel te snel voorbij. Geen tarpon helaas en cuda voor Rene maar wel heel veel mooie herinneringen aan de groupers, haaien, cuda's, snook, jacks, redfish etc. en natuurlijk de gezelligheid en de mooie (vis)verhalen van Michel. We gaan dit enorm missen, kunnen ook niet wachten om weer terug te komen. Super bedankt voor alles Michel!"

 

Hoop tot gauw, Martin en Rene

 

 

Zaterdag, 8 september 2018.

 

Bijna helemaal goed.

 

Het wordt gebruikelijk om eerst te zeggen wat ze gisteravond hebben gedaan tijdens hun "voor het eten" vissessie. Eergisteren hielden ze de kleine tarpons er maar heel even aan maar na een paar tips hielden ze gisteren de 5 gehaakte kleine tarpons er bijna de hele dril aan. Ze gaan vooruit. Ze haalden wel een snookje binnen. Vandaag wilden we grouper en barracuda voor iedereen. Dat lukte bijna maar helaas verspeelde Rene al zijn drie gehaakte cuda's. Martin had aan 1 aanbeet al genoeg. Met ook nog een 60/70 ponds grouper voor allebei was het een leuk dagje. Rene kreeg ook nog een haai op zijn blue runner, kansloos dus. Het was wel leuk te zijn hoe de slip van een 4000 molentje bijna in rook opging. Ze komen net binnen en hebben maar 20 minuutjes gevist. Daarbij verspeelden ze een kleine tarpon, snook en florida gar. Morgen laatste dag en gaan we een dagje light tackelen.

 

Vrijdag, 7 september 2018.

 

Gisteren tijdens het schrijven van het verslag waren Martin en Rene nog niet terug van hun avondsessie vissen (nu weer niet) maar die was leuk. Martin verspeelde een hele grote snook, en in de hele kleine poeltjes langs de weg verspeelden ze een stuk of vijf van die 60 cm tarponnetjes en op een groter stuk water hadden ze er ook eentje aan die iets groter was. Voor als we eerder van het water gaan vanwege de onweer is dit een fantastisch idee. Vandaag was het niet zo bijzonder. We vingen een paar blacktips. Eentje normale maat en een aantal kleintjes. Rene had er wel een grote aan die in de diepe put bleef hangen maar op een gegeven moment schoot toch de haak los. Dus het was een matig dagje. Morgen gaan we grouperen dus dan verwachten we weer spektakel.    

 

Donderdag, 6 september 2018.

 

Nog een keer.

 

We konden het niet laten en gingen weer light tackelen. Opnieuw op een nieuwe plek. De eerste worp leverde voor ons alledrie een redfish op. Dit zou wel eens een topdag kunnen worden. Rene en Martin hadden een wat kleinere en ik een megaklapper van meer dan 20 pond. Er zat overal aasvis dus we waren er klaar voor om de hele dag te trekken. Maar helaas kwamen er nog maar een paar visjes binnen. Wat jack, kleine reds en spanish mackerel. We hadden dat zeker niet verwacht na dat knallende begin. Na de middag op het grote werk gegaan maar na een half uur moesten we weg vanwege het naderende slechte weer. En dat bleek geen verkeerde keuze te zijn. Om twee uur waren we alweer terug. Nu zijn ze alweer gaan vissen op een andere plek als het State Park van gisteren. Ben benieuwd wat ze gevangen hebben. 

 

Woendag, 5 september 2018.

 

Ochtendje was genoeg.

 

Het light tackelen gisteren was goed bevallen dus vandaag hetzelfde op een andere plek. Tot elf uur was het waanzinnig. Op een gegeven moment was elke worp raak met redfish en snook. Ze waren niet groot maar de hoeveelheid was niet normaal. Er zaten een paar mooie snooks tussen. We stonden tot het middel in het water en gooiden met de mangroves in de rug naar de jagende vis. Er kwam nog een gidsje in de buurt liggen die vanuit de boot visten en die werden denk ik gek van ons. Wij hadden de èèn na de ander en zij vingen 1 grote. That's it. Ze visten met levend aas en wij met kunstaas. Op een gegeven moment waren ze het zat en vertrokken terwijl er nog vis zat was. Rond elven werd het minder en dat  kwam eigenlijk niet meer goed, jammer. Wat wel heel bijzonder was is dat er opeens een megagrouper van dik meer dan 100 kilo voorbij ons kwam zwemmen. We stonden heupdiep en hij passeerde op nog geen 30 centimeter. Martin en Rene vingen ook nog wat groupertjes, waarschijnlijk haar kleintjes. Ondanks dat de vangsten niet lang duurden toch een hele leuke dag. Martin en Rene hebben zelf veel kunstaas meegenomen wat toch effe anders is dan het kunstaas hier. Vooral wat kleiner spul en dat werkte erg goed. Ook hebben ze reishengeltjes bij zich en gingen ze vanavond nocg even vanaf de kant vissen in het State Park. Daar had Rene nog een hele mooie snook. daarna uit eten, perfecte avond.